Ασύρματο Δίκτυο Eduroam

E-mail Εκτύπωση

eduroam_trans_120pixΤο eduroam(education roaming) διασυνδέει ένα πλήθος από ακαδημαϊκά ιδρύματα και προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Χρήστες από όλη την Ευρώπη έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ιδρύματα μέσω της υποδομής του eduroam. Για παράδειγμα χρήστες που επισκέπτονται άλλα ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό τα οποία είναι μέλη της υπηρεσίας eduroam, μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν την πρόσβαση στο διαδίκτυο κάνοντας χρήση των κωδικών που τους διαθέτει το ίδρυμα τους.
Επίσης πρόκειται για ένα δίκτυο που εφαρμόζει πιστοποίηση χρηστών μέσω του προτύπου ΙΕΕΕ 802.1x παρέχοντας κρυπτογράφηση στην ανταλλαγή δεδομένων. Με αυτο τον τρόπο προστατεύεται ο χρήστης από την πιθανή υποκλοπή κρίσιμων δεδομένων, σε αντίθεση με την παραδοσιακή χρήση του WiFi μέσω web login, η οποία ΔΕΝ έχει κρυπτογράφηση.

  • Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία καλύπτεται από όλα τα Access Points της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία eduroam πατήστε εδώ.

Για να χρησιμοποιήθει η υπηρεσία, η συσκευή  θα πρέπει να υποστηρίζει κάποιο από τα πρότυπα 802.11b ή 802.11g για ασύρματη δικτύωση, καθώς και τα πρωτόκολλα WPA2 και 802.1x σε συνδυασμό με μία από τις ασφαλείς μεθόδους πιστοποίησης EAP.

Για να συνδεθείτε στο ασύρματο δίκτυο eduroam θα πρέπει:

  1. Ενεργοποίηση υπηρεσιας: 
  2. Nα ρυθμίσετε το λειτουργικό  Windows 8/8.1 Windows 7 Mac OSX Linux Android IOS της συσκευής σας.

eduroam_trans_450pix_1